"Raimon Panikkar: Paisatges de la seva vida i del seu pensament" amb Xavier Melloni i Jord


Amb motiu de la celebració de l'Any Raimon Panikkar, és un privilegi presentar la nova proposta per al "Jardí de Casa Virupa | Cicle de filosofia compartida", de la mà de Xavier Melloni i Jordi Pigem:

Raimon Panikkar: paisatges de la seva vida i del seu pensament

Del divendres 22 al diumenge 24 de juny

Què veurem en aquest seminari?

Aproximació a la figura i al pensament de Raimon Panikkar. Seminari meditatiu i reflexiu a Casa Virupa (Tavertet) en els mateixos paratges on va viure els seus vint darrers anys. El cap de setmana combinarà, a part de les exposicions per part dels convidats, moments de meditació (al matí i al vespre), així com alguna caminata meditativa a racons especials de Tavertet. També hi haurà una proposta de meditació-reflexió personal per als participants, així com estones de posada en comú amb els assistents.

MÉS INFORMACIÓ: AQUÍ

INSCRIPCIONS: AQUÍ

Sobre els convidats

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l'Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa.
Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015).

Jordi Pigem (1964) és filòsof de la ciència i escriptor. Doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona, amb la tesi El pensament de Raimon Panikkar: Una filosofia de la interdependència (Institut d’Estudis Catalans, 2007). Del 1998 al 2003 fou professor i coordinador de l’Àrea de Filosofia del Masters in Holistic Science del Schumacher College a Dartington (Universitat de Plymouth, Anglaterra). El 1999 va obtenir el Premi de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans, i el 2006 el Premi d’Assaig de Resurgence i la Scientifica and Medical Network. Fou coordinador de la revista d’ecologia Integral entre 1989 i 1992. És assessor del futur Museu del Paisatge de Catalunya Coordina. Col·labora habitualment al suplement Cultura/s de La Vanguardia i ha escrit textos sobre les principals figures del pensament sistèmic. Ha estat el coordinador dels primers volums de l'edició catalana de l'Opera Omnia Raimon Panikkar. És autor de La odisea de Occidente; Buena crisis; GPS; La nueva realidad i Inteligencia vital (tots publicats a Kairós), i ha participat en Pluralisme i interculturalitat; Espirituals sense religió; Mite, símbol, culte i Mística, plenitud de Vida (publicats a Fragmenta).

Què és el Jardí de Casa Virupa?

Casa Virupa som una petita comunitat budista amb seu a Tavertet que confiem en la força de la vida en comunitat per a un camí de desenvolupament espiritual. Partint d'aquí, reconeixent la riquesa de les tradicions de la nostra terra, i en un intent d'emular la filosofia antiga, vam crear "El Jardí de Casa Virupa".

Consisteix, bàsicament, en un cap de setmana —com a mínim— de "convivència filosòfica", en què convidem a un/a filòsof/a, pensador/a, artista... perquè, a més d'exposar alguna idea o tema que consideri interessant, comparteixi els àpats, estones d'oci i descans, etc., amb els participants.

Perquè creiem que la filosofia neix, creix, es reprodueix (i només així no mor!) si es fa amb els altres i per als altres: d’aquí ve l’existència de l’Acadèmia de Plató, el Liceu d’Aristòtil, la Stoa dels estoics o el Jardí d’Epicur.

Activitat en col·laboració amb l'Any Raimon Panikkar.


235 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
  • Blanca Facebook Icono
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram