Jornada voluntaris


Algunes de les persones a qui he llegit o sentit dir que l'originalitat està sobrevalorada, o que han parlat de la impossibilitat de ser original, són segurament algunes de les persones més originals que he conegut mai. Borges, per exemple, il·lustra aquesta idea en un dels seus relats, quan recull el teorema dels micos infinits que consisteix en el següent: si un mico teclegés lletres a l'atzar en una màquina d'escriure en un període infinit de temps, acabaria per escriure totes les obres de William Shakespeare.

El perquè d'aquest preàmbul és molt simple. Sabent ara que, si ni tal sols Shakespeare va ser tan original, qui em llegeixi potser m'exculparà pel que faré: una lloança d'aquell lloc comú que diu que "els amics són la família que s'escull". Per tant, no seré original, però també és veritat que als de Casa Virupa ens agrada pensar que hi ha molta riquesa en allò que sempre hem tingut a la vora. Que la originalitat està bé, si un sap que és mentida. Que gairebé tot el que som i fem és pels altres, perquè hi ha hagut algú-altre. Els pares, els amics, algun referent artístic, literari o espiritual; el nostre contacte amb ells (i amb molts més a qui no hem arribat a conèixer!) ens ha forjat i seguirà formant-nos. Necessitem més motius per celebrar la seva silenciosa, preuada i constant tasca?

Doncs els de Casa Virupa encara tenim més motius per complaure'ns. Resulta que una de les coses més maques d'haver-nos embarcat en aquest projecte és veure com la comunitat de Casa Virupa, tot i ser inicialment una trinitat valenta, compta amb uns amics que són el nostre veritable aixopluc i que ens ajuden a donar impuls al projecte. Aquests amics -amb alguns portem molts anys caminant plegats, amb altres tot just acabem d'encetar el camí-, han fet de voluntaris als esdeveniments que organitzem i ens van acompanyant en les tasques més rutinàries i excepcionals que necessita el projecte. Són els artífexs d'aquest mandala que estem construïnt, i volem que puguin sentir-se a casa tal com ells ens ajuden a fer que altres persones, no tan properes al projecte com ells, puguin fer-ho quan vénen a fer una excursió, a un retir o a un concert.

Per això aquest vespre de Sant Jordi vam celebrar la primera jornada de voluntaris i el Rafa n'ha fet una crònica: que no és el mateix que viure-ho, d'acord, però s'hi acosta molt!

Hay proyectos que nacen con grandes metas y que necesitan de toda la ayuda que sea posible para alcanzarlas e ir más allá. Para mí, Casa Virupa es uno de ellos: una asociación que surge para proporcionar un espacio para el autoconocimiento y el retiro y en el que se impartan actividades para trabajar la felicidad propia y de los demás.

Desde sus inicios, Casa Virupa ha supuesto todo un reto al que muchas personas han dedicado su tiempo y esfuerzo gozoso. Con el objetivo de formar un equipo de voluntarios, el pasado sábado 23 de abril se celebró un encuentro en el que algunos de los que hemos colaborado con el proyecto reflexionamos sobre la relación entre Casa Virupa y el Voluntariado.

Después de una breve introducción por parte de Román, el director del proyecto, acordamos cuáles serían los objetivos de la sesión: que los voluntarios nos conociéramos mejor y que se concretara en mayor medida el rol del voluntario. A continuación, y con el primer objetivo en mente, llevamos a cabo una serie de dinámicas de grupo que, además, ayudaron a generar un ambiente alegre, relajado y cómodo.

Tras muchas carcajadas y con todas las personas con ganas de aportar su visión, arrancamos con la segunda parte de la reunión. En esta, fuimos debatiendo en grupos de tres personas sobre diferentes cuestiones que guardan relación con el rol del voluntario en Casa Virupa – tales como los valores que nos gustaría encontrar en el proyecto o qué nos motiva a ser voluntarios– para luego compartir nuestras conclusiones todos juntos. Fue una experiencia muy satisfactoria, al sentir que entre todos estábamos disfrutando al ayudar a construir Casa Virupa.

Así, esta reunión sienta los cimientos para que el voluntariado sea una parte fundamental y completamente integrada en Casa Virupa. Además, los comentarios de todos ayudarán a definir los próximos pasos y a desarrollar un feedback sano entre el voluntario y el proyecto. Como colofón a este encuentro, compartimos una agradable cena y disfrutamos de la buena compañía.

¡Seguimos construyendo!


40 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
  • Blanca Facebook Icono
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram