• Facebook Casa Virupa
  • Instagram Casa Virupa

casa virupa

Meditació i retirs

Casa Virupa és un centre de meditació i retirs a Tavertet, província de Barcelona. Els eixos d'aquest projecte, conduït per una comunitat de practicants budistes, són la meditació, els retirs i la filosofia.

Volem que qualsevol que vingui a casa nostra pugui trobar les condicions idònies per tenir experiències d'introspecció i benestar, d'acord amb els valors universals del budisme tals com l'amabilitat, la compassió i l'atenció.

propers

esdeveniments

curs de meditació de casa virupa - bcn

DC 25/09 de 19 a 20.30h

DLL 30/09 de 19 a 20.30h

Trobades setmanals a Gràcia per aprendre a meditar i integrar aquesta tècnica a la teva quotidianitat de manera eficaç i convertir-la en una potent eina d'autoconeixement i benestar.

sentir la terra: taller d'aproximació al mindfulness amb cavalls

Dissabte 28 de setembre

De 10.30 a 18 h

El nostre estil de vida ens allunya del present i del contacte amb la naturalesa. En aquest taller proporconarem tècniques de meditació i relaxació i ho combinarem amb sessions d'interacció amb cavalls, amb els que ens podrem relacionar amb atenció i cura.

concert a la cantina de virupa amb laia cagigal i joel moreno

Dissabte 28 de setembre 

12 h

Una manera especial i original de fer el vermut, amb les vistes espectaculars dels cingles i amb la sensibilitat i virtuosisme de Laia Cagigal i Joel Moreno, que ens acompanyaran càlidament amb jazz, bossanova i soul.

cos, sentits i moviment conscient - BCN

Cada dilluns de 19.30 a 21 h a partir del 30/09 a BCN.

Aquest taller parteix de la consciència corporal com una de les bases de la cura d’un mateix, l’autoconeixement i el benestar. Habitant el nostre cos i prenent consciència de l’entorn podrem connectar amb l’instant present i ens sentirem més a gust dins la nostra pròpia pell.

retir d'introducció a la meditació

De l'11 al 13 d'octubre

Mitjançant algunes estones de silenci, meditació, exercicis per alliberar tensions, passejades i explicacions sobre el funcionament dela nostra ment, reconeixerem les qualitats d’una ment en calma.

activitats

regulars

filosofia

El budisme és el pilar, el mapa que dóna sentit i orienta les nostres passes. Casa Virupa té programes de filosofia per als seus estudiants, organitza cursos d'introducció al budisme, però també convida, de forma eventual, a mestres reconeguts perquè donin ensenyances.

retirs

Els retirs són imprescindibles per a una experiència profunda sobre el coneixement de nosaltres mateixos. Allà on ens donem espai i temps, ens permetem respirar, adquirir perspectiva i tenir cura de nosaltres mateixos. A Casa Virupa pots fer un retir, d'un o més dies, de meditació o de la teva pràctica espiritual. ​També pots utilitzar l'espai per a retirar-te i dedicar-li temps al teu projecte personal.

MEDITACIÓ

La meditació ens arrela al present, la clau per conèixer-nos millor i adquirir una major comprensió sobre el que ens passa, els altres i el món, des de l'experiència directa i l'autenticitat. Oferim Cursos de Meditació (BCN i Vic), així com retirs d'introducció a la meditació i tallers de tres hores.

la casa

Casa Virupa no només té els murs i fonaments d’un castell del segle XII; d'aquí també un lama tibetà va dir que tenia “l’energia indomable del Tíbet”. Aquí la naturalesa es mostra exuberant i tranquil·la, perquè les veus de l’ésser humà són una estranya excepció en el dia a dia.

 

Per la seva solidesa, calma i pel contacte directe amb la terra i el cel, Casa Virupa és un lloc perfecte per fer retirs o per, simplement, passar uns dies en tranquil·litat.

COL·LABORA

Potser tu també vas emprendre un projecte i saps que, als inicis, un granet de sorra pot suposar una gran diferència. O pot ser que, simplement, t'agradi Casa Virupa i vulguis donar-nos un cop de mà per a mantenir viu el centre.

La teva ajuda ens motiva a seguir esforçant-nos per a oferir-te el millor i ens permet generar activitats que esperem puguin ser de benefici per a moltes persones.

EXPERIÈNCIES

"Mi primer retiro de fin de semana en Casa Virupa ha sido toda una revelación profundamente satisfactoria. Siendo sincera, tengo que decir que ha sido uno de los fines de semana más exigentes que he vivido nunca —tanto física como mentalmente—, pero, a la vez, lo que he recibido ha sido increíble. Durante el fin de semana he sentido que aprendía mucho sobre mí misma y mis razones para meditar, y me ha motivado a seguir explorando la práctica. Compartir la experiencia con un grupo de personas ha hecho del retiro algo muy especial, y me ha empujado en momentos en los que dudaba de mí misma. Román es un maestro increíble y nos ha inspirado a todos a participar y ver la forma de seguir adelante cuando nos sentíamos agotados y puestos a prueba durante el primer día. Siento que es una bendición poder estar un fin de semana entero aprendiendo de él. 

Casa Virupa está situada en uno de los lugares más bonitos de Cataluña y ha sido impresionante pasar ratos en los exteriores durante los descansos, fuera de la sala de meditación. Ver las nubes sentados con el valle a nuestros pies y las aves rapaces volando por encima de nuestras capaces son sólo dos de los momentos mágicos que tuve la suerte de vivir. Además de la naturaleza que la rodea, el entorno está mantenido con tacto y ofrece un lugar maravilloso para hacer actividades meditativas en el exterior. El equipo de voluntarios de Casa Virupa nos cuidó de maravilla, facilitándonos una estancia cómoda y una dieta vegetariana excelente. La paz y la tranquilidad de este fin de semana me acompañarán durante mucho tiempo y espero volver pronto para profundizar en mi práctica meditativa".

Laetitia, Investigadora de Bienestar Animal y Profesora de Inglés. Estudiante del Curso de Meditación de Casa Virupa.

BLOG

Iniciaciones con Khempo Thubten Nyima

09/21/2019

Por qué lloran los yoguis: la muerte de Gurú Rinpoché según Yeshe Tsogyal

09/07/2019

El camino de la gran yoguini: vida y realizaciones de Yeshe Tsogyal

08/25/2019

Esfuerzo, atención plena (mindfulness) y concentración justos

08/06/2019

1/8
Please reload

calendari
CONTACTA

Si ens vols visitar, sisplau truca'ns o envia'ns un correu electrònic per concertar una trobada. ¡Estarem encantats de rebre't!

+34 93 198 01 09

SUBSCRIU-TE

Treballem molt per oferir-te el millor, perquè a Casa Virupa cada dia sigui un bon dia. 

 

Si vols assabentar-te de tot el que anem programant, els nostres retirs, cicles de filosofia, programes de meditació, ensenyances amb mestres...

 

Només t'has de subscriure:

© Casa Virupa / Aviso legal / Política de cookies 

  • Blanca Facebook Icono
  • Blanco Icono de YouTube
  • Blanco Icono de Instagram